Sekreterya (oneroncer)
oneroncer
Fiberline Fuar Standı (oneroncer)
oneroncer
War Dragon (blackhunter)
blackhunter
Halo Wars-Spartan (blackhunter)
blackhunter
The Knight (dijitual)
dijitual
savaş aracı (helenistikyay)
helenistikyay
Okyanusum (he-man)
he-man
dinlenme odası (seydacicek)
seydacicek

painting

Henüz tamamlanmamış çalışmalarınızı bu bölümde sergileyebilir ve diğer kullanıcıların fikirlerini alabilirsiniz.

painting

İleti mozoner » 17 Mart ’09, 20:27

merhaba arkadaşlar, digital paintingte çalışmalar yapmak istiyorum,çok yeniyim.Çizim konusunda çok büyük bi problemim yok ama boyamada tam hüsran .Yaptığım çalışmalarımda kara kalem çelışmaları gibi oluyor.Bu konuda sizlerden kaynak ve izlemem gereken ana yollar konusunda yardım bekliyorum.kullandığım program photoshop.Özellikle yazılı kaynak konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum.teşekkür ediyorum.
Eklentiler
resim copy.jpg
2d
mozoner

Kullanıcı avatarı

Galeri Ödülü

İsim: mustafa öner

Re: painting

İleti olivon » 18 Mart ’09, 10:57

2d konusuna girmen çok iyi dostum buna sevindim. Fakat 2d (bana göre) 3d'ye göre bir başka zor. Benim sana naçizane tavsiyem: Önce bir renklendirme tarzı belirlemelisin. Net'te bununla ilgili binlerce örnek var ve bunca örneği hazırlayan binlerce kişi bu da binlerce tarz demek anlamına geliyor...Hemen ardından bol miktarda pratik yapmak ve (2d çok caydırıcıdır) kararlılıkla üzerine gitmek gerekiyor. Vazgeçmemeni tavsiye ediyorum. Bunlar ben 2d ye başlarken karşılaştığım başlıca sıkıntılardı. Teknik olarak ise: Bir tablet mutlaka kullanmalısın. Mause ile yapmak deveye hendek atlatmaya benziyor tabiri caizse. Boyama tekniği olarakda ben kendimden örnek vereyim; çizimi hazırlayıp scene ediyorum (yüksek kalitede) sonra ps'de ilk layerin üzerine layer açarak ve öncelikle siyah beyaz çalışarak yola çıkıyorum. İşin siyah beyazı tamamlanınca gerekli reknleri owerlay ya da multiplay (bazende bunlarsız sadece hue S.)kullanarak çalışmayı tamamlıyorum. Kolay gelsin. (Bakmak istersen sitemde bununla ilgili birkaç çalışmam var).
olivon

Yarisma Ödülü

İleti mozoner » 18 Mart ’09, 11:48

:) teşekkür ederim dostum,şimdi sitenden geliyorum ellerine sağlık çok guzel çalışmalar,hem 3d hemde 2d de (özellikle önceden seyrettiğim animasyonların) çok başarılısın ki bu demektirki çok başını ağrıtıcam:) kesinlikle haklısın 2d farklı bi dünya.çok daha fazla emek istiyo ama azimle başarırım gibime geliyo da yöntem bilmeyince çok zaman kaybediliyo,şimdilik uyduruk bi tablette aldım en azından kendimi geliştirene kadar idare eder diye.onunla çalışıyorum:) Renklendirme cidden zor,belkide bununla ilgili bi eğitim alınması gerekiyor.Gençliğimizi hep kara kalem çalışmalarıyla geçirirnce bi türlü kafa renklendirmeye basmıyo,..hiç bununla ilgili yazılı kaynak kullandınmı,kitap gibi.
mozoner

Kullanıcı avatarı

Galeri Ödülü

İleti grundfos » 18 Mart ’09, 13:04

Bu 2d digital painting işine bende hep gıptayla bakmışımdır,en azından yaptığım 3d çalışmaların arka planlarını matte painting deniliyor sanırım,o teknikle kendim yapmayı çok ama çok isterdim.Ama çok uğraştırıcı ve çok yetenek isteyen bir iş gibi gözüküyor.
Olivon senden rica etsek ufakta olsa bi tutorial hazırlama şansın varmıdır. smlpsik
Forum ana sayfasında 2D Teknikler Uygulamalı Anlatım Atölyesi bomboş duruyor.
grundfos

Kullanıcı avatarı

Åžehir: bursa
İsim: Serhan DERELİ

İleti mozoner » 18 Mart ’09, 13:51

ne kadarda haklısın grundfos:)))
mozoner

Kullanıcı avatarı

Galeri Ödülü

İleti bearsign » 18 Mart ’09, 16:17

Mustafa Slm,

bunca başarılı işin ardından bir de buna bulaş tam olsun :)

Şaka bir yana ben de (bu konuda çok yetenekli olmamakla birlikte) meraklısıyım painting/matte painting işlerinin. Kendimce deviantart'ta, sağda solda bulduğum tutorial'ları topluyorum. Hoş işten güçten hala hiçbirine uygulamalı gözatma şansım olmadı, ama belki senin işine yarar :)

Photoshop kullanıyorsan, -gönderdiğin çalışmaya da bakarak- sana iki tavsiye:
  • F5'le ulaÅŸtığın panelden kalemini basınca vb. göre yöneterek modifiye etmeye, yeni kalemler üretmeye özellikle uÄŸraÅŸ. Çünkü bu tip çalışmalarda kalem/fırça özellikleri önemlileÅŸiyor. Internet'te de pek çok hazır "brush set"i bulmak mümkün, incelemek ya da kullanmak için araÅŸtırmaya deÄŸer.
  • Painter programına da fırsat bulursan gözatmanı öneririm, bazı özellikleri ve kalem simülasyonları sinirbozucu derecede baÅŸarılı, programın kendisi ise Photoshop bilen birisi için oldukça basit.

Benim topladığım kaynaklara DA'de faves sayfamda resources klasöründen ulaşabilirsin. Aşağıda özellikle aradığın konuda ilgini çekeceğini düşündüğüm bir ders kolleksiyonu ve iki dersi link olarak gönderiyorum:

Renklendirme ders kolleksiyonu:
http://ofidian.deviantart.com/favourite ... ials-color

Tekil dersler:
http://killer-monkeh.deviantart.com/art ... -114702349
http://vangellj.deviantart.com/art/Vexe ... -106130740

Umarım faydası olur, senden bu alanda da kıskandıracak çalışmalar bekliyoruz ;)
bearsign

Kullanıcı avatarı

Åžehir: Ankara
İsim: Oguz Ayoglu

İleti mozoner » 18 Mart ’09, 18:22

çok teşekkür ederim oğuz dostum,inan çok memnun oldum,belki sizlerinde yardımı ve tavsiyesiyle bişeyler yapabilirim,inş. Lİnkleri inceliyorum,umarım iyi değerlendiririm.))
mozoner

Kullanıcı avatarı

Galeri Ödülü

İleti olivon » 19 Mart ’09, 10:17

Resim

Bu benim ilk painting çalışmalarımdandı. Yarısını mause yarısını tabletle. Yöntem belirlemek için yola çıkmıştım bu çalışmada. Tabii daha sonra boyama tarzı yavaş yavaş oturuyor. Ama dediğim gibi çok meşakkatli ama çok da keyifli bir şey bu 2d :D

(Bu arada bu resmi doğru yere ekelemişimdir. Fırsat buldukça başka çalımalardanda ekmeleye gayret ederim).
olivon

Yarisma Ödülü

İleti mozoner » 19 Mart ’09, 18:18

eline sağlık usta,tebrikler,bizde umarım böylesini ilerde yapabiliriz:))
mozoner

Kullanıcı avatarı

Galeri Ödülü

İleti burak kiyici » 01 Aralık ’09, 14:29

mustafa (deseninin iyi oldugunu kabul ederek soylüyorum) 2D çizimlerde 3 faktör var çalışmayı başarılı kılan öncelikle dogru bakış açısı ve kusursuz perspektif. 2cisi espas, 3cüsü ise oluşturdugun espastaki ışıgın kullanımı üstadım, bu 3 olguyu çok iyi kavrarsan renkleri hiç zorlanmadan kullanırısn :)
:::::AC/DC:::::
burak kiyici

Kullanıcı avatarı

Galeri Ödülü

Åžehir: Alanya

2D W.i.p

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir