Yeniden MERHABA! Bu Photoshop dersiyle gerçekci plak yapımını birlikte izleyeceğiz. Dersi hazırlarken Andrea BOCELLI dinlediğim için bu şekilde bir sunum yapmak hoşuma gitti. Üstte adı geçen organizasyon şirketinin ve Sanatcının bu dersin hazırlanmasıyla uzakdan yakından bir ilgisi yoktur Lafı fazla uzatmadan adım adım plağımızı yapmaya başlayalım. Sevgiler,Başarılar...
PHOTOSHOP KULLANARAK PLAK YAPIMI
Adım 1
Dilediğiniz ölçüde bir çalışma sayfası açın. File-->New-->800x600--> Resolations :100 olabilir. Hemen CTRL+SHIFT+N tuş kombinasyonunu kullanarak yeni Layer açıyoruz. Layer zeminin siyah dolgu rengi ile doldurup ,Filter-->Noise-->Add Noise adımlarını izleyerek Amound: 12 değerli noise uyguluyoruz.
ADIM 2
Noise uyguladığınız layera Filter-->Blur--Radial Blur yollarını izleyerek resimde görüldüğü gibi ilgili değerlerini giriniz.
ADIM 3
Oluşan bu yeni dönen görüntümüzün Image-->Adjustments-->Brightness and Contrast ile resimde görülen değerleri veriyoruz.
ADIM 4
Sıra geldi plağımızı oluşturacak elipsimizi çizmeye... Elips Marquee Tool seçip. Bu dönen imajımızın tam ortasına mouse ikonumuzu konumlandırıp ALT+SHIFT tuşlarına basılı halde tam daire seçelim. (Bir plak ne kadar ise sizde o kadar seçim yapmaya özen gösteriniz.) Seçim işleminin hemen ardından seçili alanımız üstünde sağ tuş tıklayarak ilgili kısmı Layer Via Cut ~Copy ile çıkarmanız. Bundan sonraki işlemleri bu elips layerımızda yapacağız... Elips layerımızdan 1 tane duplicate edip ortasındaki bandrolü için move tool seçip shift+alt tuşları tıklı halde ölçülü küçültme işlemimizi yapalım. Daha sonra bu küçülttüğümüz elips layerımızı brush tool seçip renk ile boyayıp plak ismini yazacağız.
ADIM 5
Sıra geldi plağımızın parlak kısımlarını oluşturacak bölgeleri yapmaya. Bunun için yeni bir Layer açıp içini Gradiend Tool ile resimdeki gibi boyuyoruz. Bu işlemin hemen ardından pen tool seçip gradient ile boyadığımız Layer üstünden Resim 2 deki gibi eğri çiziyoruz. Bu eğriyi sağ klik--> make selection--> Feather Radius:7 değeri ile seçiyoruz ve yeni layer olarak Layer Via Cut veya Copy diyoruz. ki plaktaki parlaklığı verebilelim. Bu layerimin Blending Mode( Layer Style) kısmını Soft Light yaparsam çok daha gerçekci görünecek. Resim 2 deki seçimimizde fazlalık olan kısımları plağın formuna uygun şekilde silebiliriz.
Plağın bandrol kısmı için çoğaltıp boyutlandırdığımız layerı diğer layerların üstüne çıkartıyoruz ki parlaklığın bulunduğu layer altta kalsın. Bandrol layerımızı ctrl tuşuna basılı halde Layer kısmından seçiyoruz ve brush ile dilediğiniz renge boyuyoruz. Ben kahverengi tonunda bir renk ile boyadım. Son olarak Type tool ile bandrolün üzerinde görünmesini istediğimiz yazıları da yazıyoruz.
DİKKAT! Görüntülemekte olduğunuz çalışma/eğitsel 'in tüm hakları yazan ve çeviren kişilere aittir. Alıntı veya kullanım yapmadan önce eser sahibi ve Cg-Turk.com site yönetimi ile iletişime geçmenizi ve kaynak belirtmenizi özellikle rica ederiz.